De lesauto's

De rijlessen worden gegeven in een MAZDA CX30, een handgeschakelde dieseluitvoering, alsmede in een Toyota C-HR 1.8 Hybrid Style automaat.

website lesauto pixl test lesauto4 

Als opvolger voor de Hyundai I30 hebben we nu ( mei 2020) gekozen  voor de MAZDA CX30, schakel, met een1,8 viercilinder dieselmotor in de Soul Red kleur,

met standaard Active Driving Display, LED-verlichting, CarPlay, parkeersensoren en meer; kortom het nieuwste van het nieuwste. 

Na een korte testperiode blijkt dat ook deze volledig voldoet, niet alleen aan onze eisen  maar ook van de leerlingen.

 

Na verloop van tijd bleek dat ook voor een auto geldt alleen is maar alleen dus..

Na lang beraad wel/niet elektrisch rijden.. wel of geen paal bij de deur.. is de actieradius in combinatie met intensief gebruik wel interessant voor een lesauto...  zucht.. wat is wijsheid..

Het alternatief is de Hybrid en daar hebben wij dan ook voor gekozen bij de aanschaf van de vervanging van onze automaat.

Deze hybride verbruikt minder fossiele brandstoffen en heeft een lagere uitstoot. Alle Toyota Hybrides hebben samen al 1,2 miljard liter benzine en 34 miljoen ton CO2 bespaard. Daarbij is 95% van een Toyota Hybrid recyclebaar.

Soms blijkt na een paar lessen dat je erg veel moeite hebt met het schakelen, en dan kunnen we samen in overleg gaan of het misschien beter is om verder te gaan lessen in onze automaat!

Óf je wilt toch even een paar “opfris” lessen nemen om medische redenen ,óf om het vertrouwen in jouw rijvaardigheid weer even te laten bevestigen.

Inhoudelijk komt het grootste deel van de rijlessen gewoon overeen, echter met dit verschil dat je minder handelingen hoeft uit te voeren waardoor je je beter kunt concentreren op de weg. Én.. de elektrische auto’s zijn ook automaten hetgeen betekent dat er straks ook steeds meer automaten op de weg komen.

MAG IK MET EEN RIJBEWIJS B VOOR AUTOMAAT OOK IN EEN SCHAKELAUTO RIJDEN ???

Met een rijbewijs B automaat ( code 78) mag u NIET in een schakelauto rijden. Wilt u een rijbewijs B zonder het stempel automaat, dan moet u opnieuw rijexamen doen in een auto zonder automatische versnelling of koppeling. Deze regeling geldt als u op of na 30 september 2008 uw rijbewijs heeft gehaald.

WIL JE NA VERLOOP VAN TIJD TÓCH IN EEN SCHAKELAUTO RIJDEN ???

Voor het begin van het rijexamen in een handgeschakelde auto verlangt de examinator dat je je

 rijbewijs B automaat of de verklaring van rijvaardigheid B met stempel automaat kunt overleggen

In tegenstelling tot hetgeen op diverse sites staat is het, bij navraag bij het CBR gebleken dat de theorie niet hoeft te worden overgedaan.