Theorie-examen

        

Theorie-examen

Het theorie-examen vraag je zélf aan via WWW.CBR.NL en dan kun je zelf bepalen waar, wanneer en hoelaat jij theorie-examen wilt doen.

Hoe gaat het op het theorie-examen centrum?

Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examen centrum. Neem een geldig identiteitsbewijs (geen kopie) en jouw reserveringnummer mee. Het reserveringsnummer staat op de uitnodigingsbrief die je hebt ontvangen. Bij het CBR meld je je aan bij de aanmeldzuil, toets het reserveringnummer in en controleer jouw gegevens.

Spullen in de locker

Houd je ID-bewijs en reserveringsnummer bij je. Wat moet je allemaal in de locker doen? Jassen, tassen, horloges, electronische apparatuur (bv.mobieltjes) en ook metalen voorwerpen (sleutels, broekriem).

Even wachten

Neem plaats in de wachtruimte en wacht tot je aan de beurt bent. Volg de aanwijzingen op de schermen wanneer je jouw reserveringsnummer hierop ziet verschijnen.

Wat betekent de tekst op de schermen?

Reserveringsnummer + status aangemeld. Je bent aangemeld voor het examen, zodra er plaats is word je opgeroepen.

Reserveringsnummer + status spullen in locker. Je bent bijna aan de beurt, check of je je spullen hebt opgeborgen.

Reseveringsnummer + status ga naar het examen. Je bent aan de beurt voor het examen, meld je bij de balie start theorie examen !

Inchecken bij start theorie-examen.

Hier controleert een medewerker van het CBR jouw ID-bewijs en krijg je het nummer van de tafel waaraan je examen gaat doen.

Het theorie-examen van de auto bestaat uit twee delen.

1: Gevaarherkenning.

Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconde de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen. Je moet van gevaarherkenning 13 of meer vragen goed hebben.

2: Verkeersregels en verkeerstekens.

Je krijgt 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeerstekens en van deze 40 vragen moet je er 35 of meer goed hebben.

De uitslag.

Na afloop van het examen krijg je direct de uitslag op het scherm te zien. Je kunt dan ook de eventuele fouten bekijken, klik daarvoor op het vraagnummer. Je kunt bladeren met de knoppen volgende of terug. Je hebt hiervoor maar een korte tijd, bovenaan in beeld zie je hoeveel.

Individuele begeleiding theorie-examen.

Het individueel begeleid theorie-examen doe je alleen in een ruimte onder begeleiding van een theoriemedewerker van het CBR. De inhoud van het examen is gelijk aan het gewone examen. De vragen en antwoorden kunnen voorgelezen worden door de theoriemedewerker. De tijd wordt in de gaten gehouden door de theoriemedewerker. Dit geldt alleen bij de verkeersvragen en niet bij het onderdeel gevaarherkenning.

I-theorie

Met ingang van januari 2017 maken wij gebruik van de complete online theorieopleiding iTheorie. Deze bestaat uit een digitaal theorieboek, oefenexamens, lesfilms over gevaarherkenning en instructiefilms voor de praktijkles.